Product Description

BOOT KULIT K-LEATHER LEMBUT UNTUK SENTUHAN YANG HALUS.

Sesetengah pemain perlu diberi perhatian. Tetapi yang benar-benar bijak beroperasi secara senyap, menerobos bunyi dengan sentuhan yang paling ringan. Fokus pada naluri bola sepak anda dalam adidas Copa Sense.1 Boot rumput sintetik ini mengurangkan gangguan dengan leher elastik adidas Primeknit dan foam Sensepods di bahagian tumit yang mengisi kekosongan untuk sesuai yang terkunci. Digabungkan dengan sempurna ke leher, bahagian depan boot yang terbuat daripada kulit K-leather lembut berpadu dengan sepasang Touchpods untuk sentuhan yang empuk yang membolehkan anda mengendalikan permainan dari tempat yang susah.

– Bahagian atas kulit K-leather – Leher adidas Primeknit – Tapak luar untuk rumput sintetik

Boot ini dipakai oleh Bernardo Silva, Ilkay Gundogan (Manchester City), David de Gea (Manchester United), Fabian Ruiz (Paris Saint-Germain), Davide Calabria (AC Milan), dan banyak lagi.

Kelebihan & Kekurangan

Kelebihan

L

Material boot K-Leather dan Touch Pods membantu pengawalan bola.

L

Boot yang selesa terutamanya untuk wide feet

L

Rasa seperti main bola tanpa kasut kerana material kulit yang nipis

Kekurangan

L

Material kualiti tinggi jadi harganya lebih tinggi.

L

Material nipis mungkin lebih sakit apabila dipijak pihak lawan

L

K-Leather mengambil masa lebih masa untuk ‘break in’

Specifications

N

K-Leather lembut

N

Adidas Primeknit collar

N

Sensepod technology di bahagian buku lali

N

Touchpod technology di bahagian depan dan tepi

Pendapat Peribadi Penulis

Selepas memakai boot ini buat kali pertama di padang sintetik saya terkejut dengan technology boot bola sekarang.

Dari dulu memang saya tiada masalah nak control bola tetapi boots ini dengan sense pod dan touch pod dia buat ball control saya jadi lagi senang. Boot ini saya rasa sesuai untuk player midfielder sebab mudah nak control di tengah padang, dan bahagian tapak dia banyak studs yang bulat-bulat untuk membantu buat ‘turns’ dan ‘fakes’. 

Dari segi kulit atas memang bahaya sikit sebab tak sampai 10 minit saya dah kena pijak beberapa kali dan memang terasa sakit sebab kulit boot ini nipis. 

Kebaikan kulit nipis ini adalah dapat main bola macam waktu main kat kampung-kampung dulu bila tak pakai kasut. Ball control memang padu. 

Saya recommend boots ini kalau sesiapa nak experience boots yang sama macam player professional pakai tapi dengan harga murah bola beli kat link kat bawah ni ada butang “Beli Sekarang”.

Jaguhdunia.com akan dapat sedikit commission sekiranya anda beli dari link ini tapi ianya tidak akan membuat kos pembelian anda lebih mahal. Commission ini untuk membantu kami menyebarkan lebih banyak kebaikan untuk ahli sukan di Malaysia menjadi jaguh dunia dan bukan sahaja jaguh kampung.